ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος είναι ειδικός ουρολόγος. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προχώρησε στην ολοκλήρωση της χειρουργικής και ουρολογικής του εκπαίδευσης στο 1ο Ουρολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική τουHarvard στο Massachusetts General Hospital της Βοστώνης, στο Christie Hospital του Manchester, προτού αναλάβει τη θέση ειδικού ουρολόγου (Consultant Urological Surgeon) στο Christie το 2015. Το 2016 διορίστηκε στο Τριτοβάθμιο αντικαρκινικό κέντρο του Essex, το Southend University Hospital όπου και ηγήθηκε επι 3 ετίας της Ουροογκολογίας και σύνθετης χειρουργικής πυέλου για την ευρύτερη περιοχή του Essex .

 

Η κύρια ειδικότητα του στην Ουροογκολογία είναι στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική) με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον στη Ρομποτική Χειρουργική όπου είναι πιστοποιημένος για τη χρήση και των τεσσάρων γενεών ρομποτικών συστημάτων DaVinci S, Si, X, και Xi. Έχει επίσης σημαντική εξειδίκευση στην ουρολογική διάγνωση καρκίνου, στις χειρουργικές επεμβάσεις για σύνθετους καρκίνους της πυέλου/οπισθοπεριτοναίου και αντιμετώπιση της καλοήθης υπερπλασίας του προστάτη μεHoLEP ( Εκπυρήνιση του προστάτη με Holmium Laser) καιRezum (Εξάχνωση του προστάτη με ατμό).

 

Εργάστηκε ως μέλος μιας από τις κορυφαίες ομάδες καρκίνου της πυέλου στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Christie και έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία αντίστοιχης ομάδας στο Essex. Εκεί πρωτοστάτησε και ανέπτυξε την υπηρεσία για την εκτέλεση ρομποτικής χειρουργικής με τη χρήση του συστήματος Xi στον πληθυσμό του Essex το 2018. Πρόσφατα μετακόμισε από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με την ομάδα UroSurg στον Ιδιωτικό τομέα. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Κλινικής Άγιος Λουκάς έγινε ο σχεδιασμός του επιχειρηματικού πλάνου για την εγκατάσταση και λειτουργία του ρομποτικού συστήματος DaVinci X, του πρώτου τέτοιου μοντέλου που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, και διενεργήθηκαν οι πρώτες ρομποτικές επεμβάσεις στην κλινική. Διετέλεσε ως μέντορας και επιβλέπων (Proctor) για την εκπαίδευση και χρήση του ρομποτικού συστήματος από τους υπόλοιπους συναδέλφους της κλινικής της ιδίας και άλλων ειδικοτήτων και συνεχίζει με τον ρόλο αυτό. Με του συνεργάτες του κ Καμπάνταη και κ Καρύδα της ομάδας UroSurg ανέπτυξαν την υπηρεσία για τη διενέργεια Laser προστατεκτομής με Holep για όλη την Ελλάδα, και είναι από τους ελάχιστους ουρολόγους με πιστοποίηση στην εφαρμογή της θεραπείας με το Rezum.

 

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι στις παθήσεις του προστάτη, τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή, του πέους όπου και συνετέλεσε ρόλο, κατά τη θητεία του στοChristie, στην οικοδόμηση πιθανώς της μεγαλύτερης Τράπεζας Ιστού για τον καρκίνο του πέους στον κόσμο.

 

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Ουρολογικής Χειρουργικής Ομάδας UroSurg της Θεσσαλονίκης, Μέλος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ουρολογίας (FEBU), και του απονέμει το βραβείο των Ηρώων Νοσοκομείου (Hospital Heroes – patient choice Award) με ψηφοφορία από ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου.