ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΜΠΑΝΤΑΗΣ

 

Dr. ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΜΠΑΝΤΑΗΣ

 

Ο χειρουργός ουρολόγος Σπύρος Καμπάνταης (Consultant Urological Surgeon), μετεκπαιδευθείς για πολλά χρόνια στην Μ. Βρετανία, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της χειρουργικής ομάδας UroSurg (Εξειδικευμένη Ομάδα Χειρουργικής Ουρολογίας). Εξειδικεύεται στην Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Ογκολογική Ουρολογία, στην Ενδοουρολογία – Λιθίαση του Oυροποιητικού και στην Καλοήθη Υπερτροφία Προστάτη, εφαρμόζοντας με την ομάδα UroSurg για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μέθοδο της Διουρηθρικής Εκπυρήνισης του προστάτη με Holmium Laser (HoLEP).

 

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Ουρολογία στην Α’ Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ από το 2010 έως το 2014. Στη διάρκεια της ειδίκευσής του πρώτευσε πανελλαδικά σε διαγωνισμούς Ουρολογίας (7ο Σχολείο Ουρολογίας Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, 9η Εβδομάδα Ελλήνων Ειδικευομένων).

 

Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην Ενδοουρολογία, στη Λαπαροσκοπική Ουρολογία και στη Γυναικεία Ουρολογία (Specialist Registrar in Urology, Clinical Fellow in EndoUrology) στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νότιου Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (USHM, University Hospital of South Manchester). Την ίδια περίοδο έγινε κάτοχος του τιμητικού τίτλου FEBU της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (Fellow of the European Board of Urology) με βαθμό άριστα (Grade 9/9).

 

To 2016, ως ειδικός ουρολόγος (Consultant Urological Surgeon), εργάστηκε για τρία χρόνια στα αντικαρκινικά κέντρα του Essex της Μεγάλης Βρετανίας (Southend University Hospital και Mid Essex Broomfield Hospital), με εξειδίκευση στη Ρομποτική και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του καρκίνου του προστάτη, της κύστης και των νεφρών. Παράλληλα, ανέπτυξε την εξειδικευμένη τεχνική HoLEP για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (Διουρηθρική εκπυρήνιση του προστάτη με χρήση Holmium Laser).

 

To 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα ως χειρουργός ουρολόγος και έκτοτε δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, ιδρύοντας με τους ουρολόγους Παναγιώτη Δημόπουλο και Γεώργιο Καρύδα την εξειδικευμένη ομάδα χειρουργικής ουρολογίας UroSurg.

 

Είναι διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το θέμα της διδακτορικής του διατριβής να αφορά τον καρκίνο του νεφρού. Αποτελεί μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Ιατρικού Βρετανικού Συλλόγου. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό έργο, με πάνω από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ υπάρχουν πάνω από 260 αναφορές (citations) στο συγγραφικό του έργο. Είναι κριτής εργασιών σε πάνω από 10 διεθνή ουρολογικά περιοδικά.